Rug- en nektriatlon

De rugtriatlon en nek-armtriatlon zijn specifieke trainingsprogramma’s voor mensen met chronische of herhaalde klachten in de rug of nek-armregio, in combinatie met algeheel verminderde belastbaarheid door een lage trainingsgesteldheid.

Doel van de triatlontraining is:

 1. Uw lichaam langdurig sterker maken, waardoor u meer lichamelijke belasting aankunt
 2. Uw klachten verminderen en veelal volledig laten verdwijnen.


U kunt aan de rugtriatlon of nek-armtriatlon deelnemen als u:

 • rugklachten of nek/armklachten heeft, zonder ernstige complicaties
 • na een periode van relatieve inactiviteit weer actiever en belastbaarder wilt worden
 • bereid bent om gedurende 1 jaar systematisch en intensief aan uw gezondheid te werken
 • ervan overtuigd bent dat intensieve training helpt om uw klachten positief te beïnvloeden!

De triatlontraining in het kort:

 • een uniek, individueel bepaald trainingsprogramma, voor een duurzaam belastbare rug of nek/arm en minder arbeidsuitval;
 • computergestuurde niveaubepaling en trainingsopbouw;
 • een individueel trainingsprogramma in groepsverband gedurende 1 jaar;
 • functionele training in plaats van training op apparaten;
 • begeleiding door onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten;
 • naast "weefselopbouwtraining” aandacht voor conditie en overgewicht en lokale lumbale stabiliteit;
 • veel begeleidende informatie voor deelnemers.

In onze praktijk worden de rugtriatlon en nek-armtriatlon trainingsprogramma’s aangeboden. Het is ook mogelijk om ’s avonds te trainen.

De grondslagen van de triatlontraining zijn in vele studies aangetoond. Rust en vermijden van belasting bieden geen oplossing bij het verhelpen of voorkomen van chronische en/of herhaalde klachten. Functionele training volgens een juist gekozen opbouwprogramma is de beste manier om te komen tot een duurzame afname van klachten.

De triatlonfysiotherapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid in dit unieke trainingsconcept.
Wij zijn aangesloten bij FysioNetwerk, een landelijk opererend netwerk van fysiotherapiecentra met expertise op het gebied van training, arbeid en gezondheid.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of één van onze flyers downloaden:

Ook op de website van fysio-netwerk vindt u meer informatie.

onze specialisten:

Diabetes

Heeft u een chronische ziekte als Diabetes type 2? In beweging blijven helpt u meer controle te krij...

Lees meer

Beweeggroep Fit For Age

"Fit for Age’’ is een beweegprogramma ontwikkeld - voor 65-plussers - op basis van de laatste we...

Lees meer

Medische Trainingstherapie

In onze oefenzaal kan er getraind worden onder begeleiding van een fysiotherapeut, die u persoonlijk...

Lees meer

COPD

Heeft u een chronische ziekte als COPD? In beweging blijven helpt u meer controle te krijgen over uw...

Lees meer
Maak Afspraak

Pols en hand

De hand zit ingewikkeld in elkaar en kan op eindeloos veel manieren bewegen: met veel kracht of juist met precisie. Balans tussen alle onderdelen is heel belangrijk. Een aandoening aan de hand of de pols kan u dan ook flink beperken in het dagelijks handelen. Een handtherapeut kan helpen met het herstel na een val of een breuk, maar ook bij (zenuw)aandoeningen van de pols- en vingergewrichten.

Lees meer over dit klachtengebied

Voet/hiel

Onze voeten zijn onmisbaar bij het lopen. Ze zijn het fundament van ons lichaam en hebben veel te verduren. Voeten hebben een uitermate complexe anatomie. Daarom zijn ze kwetsbaar voor overbelasting en instabiliteit. Enkele voorbeelden van klachten die u kunt krijgen aan uw voet zijn hielspoor, achillespeesklachten, doorgezakte enkels, doorgezakte voorvoet, gewrichtspijn, pees- en bandenpijn.

Lees meer over dit klachtengebied

Enkel

Enkelklachten zijn klachten die men ervaart in en/of rondom het gewricht. Het enkelgewricht bestaat uit verschillende botstukken en er zijn ook banden, spieren en kapsel bij betrokken.

Er zijn verschillende soorten, oorzaken en symptomen en behandelingen bij deze aandoening.

Lees meer over dit klachtengebied

kuit/achillespees

De kuit is het gespierde achterdeel van het been dat zich bevindt tussen de knie en de enkel. De spieren in de kuit bestaan uit een oppervlakkige spiergroep en een diepere spiergroep die beiden vastzitten aan de achillespees.

Klachten aan de kuitspieren variëren van een lichte voorbijgaande stijfheid tot een forse spierscheuring waarbij pijn in de kuit vaak wordt ervaren als zeurende of stekende pijn in combinatie met andere klachten zoals roodheid en zwelling. Vooral bij hardlopers komen kuitklachten regelmatig voor.

Lees meer over dit klachtengebied

Scheenbeenklachten

Bij scheenbeenklachten onderscheiden we klachten aan de binnenvoorzijde en de buitenvoorzijde van het scheenbeen.

De meeste klachten aan het scheenbeen worden gerekend tot de categorie shinsplint.

 

Lees meer over dit klachtengebied

Knie

Klachten aan de knie komen veel voor en kunnen uw bewegingsvrijheid aantasten. Vaak ontstaan knieklachten tijdens het sporten of door een simpele misstap, maar ook artrose (slijtage) is een oorzaak. Een fysiotherapeut kan de juiste diagnose stellen en met u de juiste behandeling bepalen om de pijn te verhelpen. Ook voor en na een knieoperatie heeft fysiotherapie een positieve invloed.

Lees meer over dit klachtengebied

Heup

Veel klachten van de heup hebben te maken met degeneratie van het heupgewricht. De fysiotherapeut ziet tegenwoordig niet alleen mensen na een heupoperatie , maar ook ervoor, zodat de operatie soms uitgesteld kan worden. 'Better in" betekent ook vaak "better out".

Een goede conditie voor de operatie leidt tot een beter resultaat na de operatie. Spierklachten rond de heup zijn ook prima te behandelen met fysiotherapie.

 

Lees meer over dit klachtengebied

Bekken en bekkenbodem

Het bekken verbindt de romp met de benen en speelt een belangrijke rol bij de houding en het bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij het plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen zwak zijn, of juist te gespannen. Doordat niet iedereen deze spieren voelt, is bewuste controle soms een probleem. De bekkenfysiotherapeut helpt mannen, vrouwen en kinderen met klachten in het bekkengebied. Hierbij hoort ook begeleiding voor en na operaties in buik- en bekkengebied.

 

Lees meer over dit klachtengebied

Lage rug

Lage rugpijn komt vaak voor en kan hinderlijk zijn bij bewegen. Bukken, tillen, lopen, zitten is dan plots allemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Soms straalt de pijn uit naar je been. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Om er achter te komen wat bij jou de oorzaak is en wat er moet gebeuren om van de pijn af te komen kan de fysiotherapeut je helpen.

Lees meer over dit klachtengebied

Elleboog

De elleboog is vaak aangedaan door overbelasting tijdens werk of sport. Tennisarm en golfersarm zijn bekende blessures die goed te behandelen zijn met fysiotherapie.
Heb je letsel en/of breuk na een val? Ook dan kun je voor de revalidatie terecht bij de fysiotherapeut.

Lees meer over dit klachtengebied

Borstkas

De borstkas, ook thorax genoemd, beschermt de longen en het hart en maakt aan de achterzijde deel uit van de totale wervelkolom.
De fysiotherapeut ziet veel mensen die geopereerd zijn aan hun borstkas of soms na een ongeluk of val, waarbij 1 of meerdere ribben gebroken zijn. Belangrijk is dat de borstkas weer kan bewegen zodat de ademhaling niet verstoord wordt.
De borstwervels kunnen aanleiding zijn tot het hebben van pijnklachten in de bovenrug, soms door aangeboren afwijkingen of botziektes.

Lees meer over dit klachtengebied

Nek

Nekklachten kunnen heel hinderlijk zijn omdat ze de beweeglijkheid van het hoofd kunnen beperken. De pijn wordt meestal veroorzaakt door spieren, banden, zenuwen of kleine gewrichten.

Soms straalt de pijn uit naar een plaats verder weg van de nek. Vaak zijn nekklachten de oorzaak van hoofdpijn.

Een fysiotherapeut kan helpen de oorzaak te vinden en helpen met het herstel. Bij gecompliceerde klachten wordt de hulp ingeroepen van een specialist.

Lees meer over dit klachtengebied

Schouder

De schouder is een zeer complex en invloedrijk gewricht. Slechts een lichte verstoring in de beweeglijkheid of de kracht, kan het gebruik van de arm en dus uw dagelijks handelen langdurig beperken.

Veel voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn peesirritaties door een scheur of een kalkfragment. Ook kapselirritaties met als gevolg een 'frozen shoulder' komen vaak voor. Onze schouderfysiotherapeut stelt de juiste diagnose en helpt u bij het herstel.

Lees meer over dit klachtengebied

Hoofd, aangezicht en kaak

De klachten vanuit het hoofd en aangezicht variëren in vorm en oorzaak. Zij vereisen een specifieke deskundigheid (orofaciale fysiotherapie).
Naast hoofdpijn, waarvan veel verschillende types bestaan, ziet de orofaciaal fysiotherapeut veelvuldig klachten van de kaak en het kauwstelsel, soms in combinatie met zenuwverlammingen of klachten vanuit de nek.

Lees meer over dit klachtengebied

Jarenlang last van mijn schouder gehad (frozen shoulder), maar na een paar goede dry needling sessies ben ik er helemaal van af. Dankjewel Groustra Fysiotherapie!

Frans Groot
Anna Paulowna

Prachtige accommodatie en kundig personeel met veel specialisaties. Ik was in 'no time' van mijn klachten af. Kortom, een aanrader!

Petra Roozen
Anna Paulowna