De specialist in beweging

Bijna drie miljoen mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Deze specialist zorgt dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zodanig dat u er weer plezier in krijgt om op de fiets te springen of een mooie wandeling te maken.

Een behandeling op uw lijf geschreven

De fysiotherapeut spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op en tracht deze, door middel van onder andere oefentherapie, weg te nemen. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen. Meestal maakt de fysiotherapeut daarbij gebruik van oefentherapie: op die manier verbetert hij samen met u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroot hij de spierkracht.
Het doel van fysiotherapie kan ook een andere houding zijn of een beter evenwicht. Bij hyperventilatie-klachten leert de fysiotherapeut u een andere ademhalingstechniek aan zodat u goed kunt ontspannen.
U kunt ook voor preventief advies en voorlichting bij de fysiotherapeut terecht. Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten, stelt de fysiotherapeut een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen.

Klik hier om kennis te maken met ons enthousiaste team.

Diabetes

Heeft u een chronische ziekte als Diabetes type 2? In beweging blijven helpt u meer controle te krij...

Lees Meer

Beweeggroep Fit For Age

"Fit for Age’’ is een beweegprogramma ontwikkeld - voor 65-plussers - op basis van de laatste we...

Lees Meer

Rug- en nektriatlon

Rust en vermijden van belasting bieden geen oplossing bij het verhelpen of voorkomen van chronische ...

Lees Meer

Medische Trainingstherapie

In onze oefenzaal kan er getraind worden onder begeleiding van een fysiotherapeut, die u persoonlijk...

Lees Meer

COPD

Heeft u een chronische ziekte als COPD? In beweging blijven helpt u meer controle te krijgen over uw...

Lees Meer