Pagina: Home › Handtherapie › Handtherapie

Handtherapie

Handtherapie is speciaal gericht op klachten aan de handen en/of polsen.

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. De hand zit ingewikkeld in elkaar en kan op eindeloos veel manieren bewegen: met veel kracht of juist met precisie. Het is belangrijk dat de balans tussen al deze onderdelen blijft bestaan.

Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Tijdens de therapie streven wij ernaar om de handfunctie zo goed mogelijk te herstellen. De focus ligt vaak op training waarmee we de hand/ pols sterker maken en elk onderdeel soepel laten bewegen, we proberen gewrichten te mobiliseren, spierkracht te vergroten, pezen goed te laten glijden, spieren op lengte te brengen en littekens soepel te maken en vocht te verminderen.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de duur van de therapie verschillen. Het kan zijn dat u na een paar behandelingen met de juiste adviezen alweer vooruit kunt. Maar na operatie of uitgebreid letsel kan de revalidatie wel tot een jaar duren. Handtherapie is door de complexiteit vaak een langdurig en intensief traject. We doen het samen en komen zo tot een goed functionerende hand.