Pagina: Home › Beweegprogramma's › Specifieke beweegprogramma's

Specifieke beweegprogramma's

Bewegen en COPD
Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het tegenovergestelde is waar.
Het is belangrijk om te bewegen als u chronische bronchitis of longemfyseem (COPD) heeft.
Als u minder beweegt, krijgt u eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen is gezond en het helpt uw algehele conditie stabiel te houden. Bovendien vermindert bewegen de kans op veel voorkomende complicaties bij COPD, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Speciaal voor mensen met COPD is een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt onze fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Het programma combineert conditietraining en krachttraining.
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: u ervaart minder benauwdheid, vergroot uw uithoudingsvermogen en leert om verantwoord te bewegen.

Bewegen en Diabetes
Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?
Bewegen is gezond en het kan helpen uw bloedwaarden stabiel te houden. Bovendien vermindert het de kans op veel voorkomende complicaties bij diabetes, zoals bijvoorbeeld overgewicht en hart- en vaatziekten.

Speciaal voor mensen met Diabetes Mellitus type 2 is een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt onze fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Het programma combineert conditietraining en krachttraining.
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord bewegen.

Informeer in onze praktijk naar de mogelijkheden voor een beweegprogramma COPD of Diabetes. Kijk voor meer informatie ook op: